LAIBACH & YORK

De monturen van Laibach&York zijn verkrijgbaar in meer dan honderd verschillende kleuren. Ze worden allemaal handgemaakt in Sloveniƫ, waar ze viervoudig gepolijst worden voor een glasachtige afwerking van het goed uitgeharde cellulose-acetaat.

Dit acetaat is een bioplastic die is gemaakt van hout en katoenpulp. Daardoor zijn onze monturen volledig biologisch afbreekbaar! De biologische afbreekbaarheid is niet de enige manier waarop Laibach&York bij wil dragen aan een betere wereld.

Laibach&York is een zero-waste-bedrijf, dit houdt in dat men zoveel mogelijk afval van het productieproces hergebruiken. Zo gebruikt men bijvoorbeeld restjes acetaat om visitekaarthouders, kettingen en andere accessoires te produceren.

De naam Laibach&York is gebaseerd op twee steden; Laibach is een oude, Duitse naam voor de hoofdstad van Lubljana/Sloveniƫ. En York is een oude naam voor de Canadese stad Toronto, de eigenaar van deze collectie heeft in beide steden gewoond. De monturen van het merk, dragen daarnaast allemaal de naam van een stad, van waaruit de ontwerper de inspiratie haalt.

Deze collectie omschrijft men als;

Kwaliteit – evenwichtige en ergonomische pasvorm – tijdloos – elegant – kleurrijk – Limited Releases.